Hopp til innhold

Oppgaver og aktiviteter

Kontrollspørsmål om melk

Etter å ha jobbet med temaet om melk og meieriprodukter kan du nå teste kunnskapen din ved å svare på disse spørsmålene.
Melk og andre meieriprodukter på et bord. Foto.
Åpne bilde i et nytt vindu

Melk

  1. Hvilke næringsstoffer er melk en god kilde til?
  2. Hvilken type fett finnes det mest av i melk?
  3. Hva heter det karbohydratet som finnes i melk?
  4. Hva menes med at melk blir standardisert?
  5. Hvorfor blir melk homogenisert?
  6. Hva vil det si at melken blir pasteurisert?
  7. Hvordan skiller vi best fløten fra melken?
  8. Blir fløte pasteurisert og/eller homogenisert?
  9. Hvordan bør melk og melkeprodukter lagres?
  10. Hvordan framstilles rømme?
  11. Hvorfor kan laktoseintolerante tåle å spise rømme?
  12. Hvordan framstilles smør?
  13. Nevn noen betingelser som er viktig for å få et godt resultat i smørproduksjonen.
CC BY-SASkrevet av Terje Røssland. Rettighetshaver: Høgskolen i Bergen
Sist faglig oppdatert 02.04.2020

Læringsressurser

Melk som råstoff