Hopp til innhold

Fagstoff

Bakermesteren og bakeprosessen

Bakermester Knut Hammeren ønsker å dele kunnskapen sin om hvordan du lykkes med gjærbakst. Tiden fra du åpner melposen til du enten timer eller dager senere kan spise et saftig grovbrød eller en nydelig hvetebolle, er en prosess – bakeprosessen.
En mann i bakeklær tegner med tusj på flisene på veggen mens han gestikulerer med hendene. Han har tegnet to brød. Foto.
Åpne bilde i et nytt vindu

Ord fra bakermesteren

Hei!

Jeg heter Knut.

Jeg har vært så heldig at jeg har fått drevet med konkurranser helt siden jeg startet som lærling for 30 år siden. I 19 av disse årene har jeg samtidig jobbet som fagkonsulent og de siste årene som prøvebaker hos Lantmännen Cerealia AS, som lager Regal mel. Jeg begynte som ung baker og endte opp som trener for det norske Bakerlandslaget. Noe edelt metall og pokaler har det blitt på disse årene. Det viktigste for meg har allikevel vært den kunnskapen og erfaringen jeg har fått ved å arbeide med mel.

Har du lyst til å vite hvordan jeg tenker når jeg baker? Det vil jeg gjerne vise deg. Bli med, da vel!

Del 1. Fra mel til en smidig deig

Del 2. Fra deig via oppslag til ferdig stekt brød

CC BY-SASkrevet av Knut Hammeren og Einar Martin Kålen.
Sist faglig oppdatert 02.12.2020

Læringsressurser

Deiger