Hopp til innhold

Oppgaver og aktiviteter

Forskjellige typer tilpasset kost

Flere kunder/brukere/pasienter trenger tilpasset kost på grunn av sykdom, allergi eller livsstil. I denne oppgaven skal du få jobbe med mat med tilpasset konsistens.
Erter moses med stavmikser. Foto.
Åpne bilde i et nytt vindu

Oppgave 1

Skriv litt om hvilke endringer du må gjøre med mat som skal serveres til personer som trenger tilpasset konsistens. Hva innebærer dette når du skal lage mat?

Oppgave 2

Lag en plan over måltider med tilpasset konsistens. Her skal det være tilpasset kost til frokost, lunsj, middag og kveldsmat. Kosten skal være mest mulig variert og inneholde både energigivende næringsstoff, vitaminer og mineraler.

Oppgave 3

Finn oppskrifter og lag bestilling på råvarer til et av måltidene fra oppgave 2. Måltidet skal tilberedes på kjøkkenet og presenteres på en buffé. Måltidet skal inneholde både mat og drikke.

Presenter måltidet og tilpasningene du har gjort, for resten av klassen. La dem få smake.

Tre unge jenter sitter sammen og spiser lunsj. På bordet er det brød, pålegg, yoghurt, frukt og grønt. Foto.
Åpne bilde i et nytt vindu

CC BY-SASkrevet av Einar Martin Kålen.
Sist faglig oppdatert 23.06.2021

Læringsressurser

Kost ved ulike diagnoser og tilstander