Hopp til innhold

Steinsopp (varm)

  • 150 g grisk steinsopp (eller sjampinjong)
  • 1 dl nykokte, rensede blåskjell, ev. 1 boks hermetiserte
  • 10 sorte oliven
  • 1 liten løk eller purre
  • 1 hvitløkbåt
  • 3 tomater
  • 1 neve hakket persille
  • Olivenolje (eller annen matolje)
  • Revet skall av en halv sitron
  • Salt og pepper

Skjær løk/purre og hvitløk i tynne skiver. Skyll soppen og tørr den godt. Skjær den i tynne skiver. Skyll tomatene og skjær dem i biter. Skjær oliven i skiver.
Hell 2-3 ssolje i en gryte og la løk/hvitløk surre med i to minutter. Tilsett tomater, sopp og oliven. Rør rundt og la det surre forsiktig i 10 minutter. Tilsett deretter blåskjell, hakket persille, salt og pepper etter smak og revet sitronskall. La alt trekke under lokk over svak varme i noen minutter.
Fordeles på fire asjetter eller salatskåler. Serveres med ristet brød til.