Hopp til innhold
Meny
Søk
Velg språk
Logg inn
NDLA forside
|
Naturfag (RM)
Naturfag (RM)
Vis kompetansemål
Om naturfag
Forskning, metoder og modeller
Utforskning, risiko og rapport
Teknologi og bærekraft
Næringsstoffer
Kosthold
Mikroorganismer
Stoffer
Materialer
Undersøk egenskaper til materialer som du møter i teknikk og industriell produksjon og til daglig.
Læringsressurser
Materialer
Tilleggsstoff
Fagstoff
Bærekraftige materialer og produkter
Stoffer og blandinger
Organiske stoffer
Plast
Syrer og baser
Antioksidanter
Vann
Emballasje og emballering
Sensorikk
Organiske stoffer – e-forelesning
Surt
pH
Vann – e-forelesning
Oppgaver og aktiviteter
Oppsummeringsoppgaver – stoffer
Aggregattilstander
Emulsjoner og miceller
Hvorfor blandes ikke olje og vann?
Plast og emballasje i kokk- og servitørfag
Grunnsmakene
Smakstest av økologiske varer
Smak på te
Kjøtt eller vegetar – ett fett?
Forsøk: Egenskapene til ulike typer plast
Forsøk: Lag din egen bioplast
Forsøk: Tetthet og løselighet til ulike stoffer
Forsøk: Lag såpe
Forsøk: Lag majones
Demoforsøk: Magisk egg
Demoforsøk: Rask rusting
Lag sjokoladekuler
Forsøk: Hvor super er supermaten?
Logg inn med Feide