Oppgave
Hva har du lært om kommunikasjon?
Du som skal jobbe i restaurant- og matfagbransjen, vil treffe mange ulike mennesker hver eneste arbeidsdag. Måten du kommuniserer på, er viktig for at du og kollegene dine skal kunne dele tanker, følelser og meninger med hverandre, og med gjester.
Tegn og forklar hva en kommunikasjonsmodell er.
Diskuter hva som kjennetegner en sender som er god til å formidle budskapet sitt.
Hva er støy i denne sammenhengen?
Hva er et kommunikasjonsmedium?
Hvilke måter å kommunisere på ser du i tegningen over?
Hva er verbal kommunikasjon?
Sett opp en liste med regler for hvordan du mener en yrkesutøver innenfor et av fagene i restaurant- og matfagbransjen bør utøve verbal kommunikasjon.
Hva er ikke-verbal kommunikasjon?
Tenk deg en situasjon der du selv er sender – for eksempel på et kjøkken der dere skal planlegge et stort selskap. Du er leder. Hvordan kan du sørge for at det blir toveiskommunikasjon om for eksempel fordeling av arbeidsoppgaver?