Julemarengs
Du trenger
2,5 dl eggehvite
490 g melis
grønn pulverfarge
hvitt perlesukker som ikke smelter i ovnen
silikonmatte
grillpinner
stjernetyll
Slik gjør du
Pisk opp eggehviten til høyt, hvitt skum. Pisk inn melisen litt etter litt.
Pisk marengsen en god stund til den blir tykk, glatt og skinnende.
Farg den i en delikat grønnfarge med pulverfarge. Flytende farge vil gjøre marengsen bløt.
Ha marengsen i en sprøytepose med stjernetyll.
Sprøyt juletrærne på silikonmatte. Bakepapir vil flagre i ovnen og ødelegge marengsene.
Til juletrærne uten grillpinne
Bruk en stor stjernetyll. Sprøyt ut marengsen som et pikekyss, dra posen oppover og sprøyt en litt mindre topp oppå så marengsen får form som et juletre.
Dryss på hvitt perlesukker.
Stek ved 80 grader i cirka 8 timer.
Til juletrær på pinne
Marengsen skal sprøytes over en grillpinne så man kan spise det som en kjærlighet på pinne.
Legg grillpinnene utover en silikonmatte. Sprøyt marengsen over pinnene i mange små topper i ulike størrelser, slik at det til slutt dannes en treformasjon.
Pynt med perlesukker og eventuelt gullfargede kjekskuler.
Stek ved 80 grader i cirka 8 timer.
Løsne juletrærne forsiktig med en liten, glatt kniv.
Tips!
Pakk gjerne marengsjuletrærne pent inn i cellofan og gi bort i gave til jul.