Lag majones
Se filmen om hvordan du lager majones. Gå deretter sammen i grupper på to, og lag majones som vist på filmen.
Ingredienser
2 eggeplommer
1 ss dijonsennep
2 ½ dl nøytral olje
1 ss kald sitronsaft
salt og nykvernet pepper
Fordel majonesen i fire forskjellige boller. Dere skal nå smaksette majonesen med ulike ingredienser.
Bolle 1: aioli. Lag Aioli ved å tilsette 1 fedd hvitløk og kjøre med stavmikser.
Bolle 2: chilimajones. Lag chilimajones ved å tilsette litt srirachasaus/tabasco/chilisaus og bland sammen.
Bolle 3: remulade. Lag remulade ved å tilsette litt finhakket kapers, persille, sylteagurk og sjalottløk, og bland sammen.
Bolle 4: estragonmajones. Lag estragonmajones ved å tilsette finhakket, fersk eller syltet estragon.
Smak på de forskjellige variantene av majones. Hvilken variant likte du best?
Hva synes du de ulike variantene hadde passet til?
Har du forslag til andre ingredienser du kunne brukt for å smaksette en majones?
Lag en lunsjrett med kylling som hovedråvare og en majonesvariant som tilbehør.