Njuike sisdollui

Bargobihtát ja doaimmat

Meny med norske råvarer

Lag en middagsrett med norske råvarer.
Fargerike grønnsaker ligger på et fat, blant annet tomat, chili, løk og salat. Foto.
Raba gova ođđa siiddus

Hva dere skal lære

Dere skal lære hvilke råvarer, både lokale og importerte, som er tilgjengelige i Norge.

Oppgave 1. Importvarer og eksportvarer

  1. Gå sammen i grupper på to eller tre elever.
  2. Lag ei liste med matvarer som importeres til Norge. Hvilke land kommer disse varene fra?
  3. Lag ei liste over matvarer som eksporteres fra Norge til andre land.

Oppgave 2. Norske grønnsaker

  1. Gå i en butikk og lag en liste over grønnsakene de selger.
  2. Sett kryss ved de grønnsakene som er dyrket i Norge.

Oppgave 3. Lag en meny

Utarbeid et forslag til en middagsrett som består av bare norske råvarer.


CC BY-SADán lea/leat čállán Einar Martin Kålen ja Dina Gaupseth.
Maŋemusat ođastuvvon 05/24/2023

Oahppanresurssat

Bærekraftig mat