Njuike sisdollui

Bargobihtát ja doaimmat

Middagsrett med utvalgte råvarer

Sett sammen en middagsrett basert på et gitt utvalg av råvarer.
Fire russiske matretter: pannekaker, blinis, lapskaus og borsjtsj. Kollasj.
Raba gova ođđa siiddus

Hva du skal lære

Du skal lære å sette sammen en middagsrett som inneholder spesifikke råvarer.

Slik gjør du:

  1. Gå i gruppe med tre–fire andre.
  2. En eller to i gruppa skal fungere som gruppeleder(e), som har ansvaret for å koordinere arbeidet.
  3. Velg ett av punktene under som utgangspunkt, og lag en middagsrett med tilhørende drikke:
    1. en tradisjonell rett fra området
    2. en internasjonal rett
    3. en rett som inneholder minst ett fairtrade-produkt
    4. en rett som er laget av økologiske råvarer
    5. en rett som inneholder sesongvarer
  4. Dere skal presentere retten for klassen. Dere skal beskrive retten og begrunne valget av råvarer.
CC BY-SADán lea/leat čállán Einar Martin Kålen ja Dina Gaupseth.
Maŋemusat ođastuvvon 08/10/2020

Oahppanresurssat

Bærekraftig mat