Njuike sisdollui
Bagadus

Mal for praksislogg for restaurant- og matfag

Her er et eksempel på hvordan du kan skrive logg fra arbeidsdagene i praksis.

Praksis

Når du er i praksis, skal du velge ut noen kompetansemål fra vg3 som du skal fokusere spesielt på. Etter du har valgt ut for eksempel fem kompetansemål, må du konkretisere disse målene. Hva innebærer de for deg på din praksisplass? Dersom du er utplassert i ferskvarehandlerfaget og har valgt kompetansemålet "leggje opp diskar, eksponere og selje kalde og varme produkt og andre ferskvarer og gjere greie for kva omsyn som må takast for å sikre trygg mat", må du konkretisere hva det vil si å legge opp en ferskvaredisk i bedriften du er utplassert i. Det kan for eksempel være at du beskriver hvilke prinsipper du har fulgt for å bygge opp en ferskvaredisk som frister kundene til å handle.

Det er fint å legge inn bilder i loggen som illustrerer arbeidsoppgavene du har utført. Har du for eksempel jobbet med å legge opp en ferskvaredisk, kan du ta bilde av det og sette det inn i loggen. Husk å avklare med arbeidsgiver om det er greit at du tar bilder.

Hva bør loggen inneholde?

Loggen må dateres, og du må føre opp arbeidstida di. Her følger ei liste med forslag til andre punkter loggen bør inneholde.

  • generelle arbeidsoppgaver denne dagen

  • arbeidsoppgaver jeg har utført innenfor de (fem) utvalgte kompetansemålene

    • konkretisering av hva hvert kompetansemål innebærer av arbeidsoppgaver for meg som elev

  • nye arbeidsoppgaver jeg ikke har utført tidligere

  • veiledning jeg har fått i dag

  • sammenheng med det jeg har lært på skolen

  • min egen trivsel på arbeidsplassen

  • annet jeg vil fortelle fra dagen

  • hva jeg har lært i dag


Under har vi delt maler for loggføring som du kan skrive ut og tilpasse selv.

  • Mal for praksislogg for restaurant- og matfag (110 kb)

  • Kilde

    Utdanningsdirektoratet. (2021). Læreplan i vg3 ferskvarehandlarfaget (FVF03‑01). Fastsatt som forskrift. Læreplanverket for Kunnskapsløftet. https://www.udir.no/lk20/fvf03-01