Njuike sisdollui

Bargobihtát ja doaimmat

Grønnsaker i sesong

I dag får vi kjøpt de fleste grønnsaker året rundt. Likevel er det gjennom året sesong for å bruke forskjellige grønnsaker. I denne oppgaven skal du sette deg inn i når de forskjellige grønnsakene er best.
Forskjellige grønnsaker lagt buntvis for salg. Foto.

Oppgave

Gå sammen i grupper på tre–fire elever. Hver gruppe får tildelt en sesong i året (vinter, vår, sommer og høst).

  1. Velg fire forskjellige grønnsaker som er i sesong i deres tildelte periode.

  2. Finn fire måter å tilberede hver av disse grønnsakene på.

  3. Skriv litt om næringsinnhold og oppbevaring av disse grønnsakene.

  4. Mange av grønnsakene vi bruker, importeres fra andre land. Finn ut om det er mulig å få norske grønnsaker av de dere har skrevet om. Finnes det noen i nærområdet deres som dyrker og leverer disse grønnsakene?

  5. Lag en meny med hovedråvare, grønnsaksgarnityr, saus og metningsgarnityr som er basert på den sesongen dere har fått tildelt.

Presenter oppgaven i PowerPoint eller ved hjelp av en annen type presentasjonsverktøy.

Ekstra

Planlegg og gjennomfør produksjon av den menyen dere har kommet fram til. Dere må da bestille råvarer, lage arbeidsplan og legge opp denne retten på en kreativ og visuelt tiltalende måte.

Guoskevaš sisdoallu

CC BY-SADán lea/leat čállán Einar Martin Kålen.
Maŋemusat ođastuvvon 03/17/2021

Oahppanresurssat

Tilberedning av grønnsaker