Njuike sisdollui
Bargobihttá

Tilpasset kost – allergier

Å tilpasse menyer til gjester med allergier og intoleranser kan være utfordrende. Det krever kunnskap om råvarer og forskjellige allergier og intoleranser.

Meny

Kremet jordskokksuppe, bakt jordskokk, sprøstekt bacon, urteolje, focaccia

*

Bresert svineknoke, ovnsbakte rotgrønnsaker, syltet rødløk, blomkålpuré, bearnés-saus, Anna-poteter

*

Sjokoladefondant, vaniljeis, marinerte jordbær, røstede peanøtter

Oppgave 1

Merk menyen med de allergenene produktene inneholder.

Oppgave 2

En av gjestene har melkeallergi og hveteallergi. Hvilke endringer vil du gjøre for denne gjesten?

Oppgave 3

Noen av gjestene er muslimer, og én av gjestene har peanøttallergi. Hvilke endringer vil du gjøre for dem?

Oppgave 4

Du skal lage denne menyen til et selskap hvor alle de nevnte tilpasningene må være med. Hvordan vil du løse dette når dere skal tilberede og servere mat til selskapet?

  • Får de som trenger tilpasninger, egen meny?

  • Endrer du menyen til alle?

  • Får de med tilpasninger egne servitører, eller løser dere dette underveis?

  • Hvordan kvalitetssikrer du at de med tilpasninger får riktig meny?

Oppgave 5

Velg drikke til alle de tre rettene, og inkluder tilpasningene.

CC BY-SA 4.0Dán lea/leat čállán Einar Martin Kålen.
Maŋemusat ođastuvvon 06/23/2021