1. Home
  2. Kokk- og servitørfag Vg2ChevronRight
  3. Menylære og dei ulike menytypaneChevronRight
  4. MenylæreChevronRight
  5. Vekesmeny i institusjonChevronRight
SubjectMaterialFagstoff

Fagartikkel

Vekesmeny i institusjon

Når du set opp ein meny, følgjer du generelle menyreglar og tek omsyn til at menyen skal serverast i institusjon. Det er fornuftig å følgje råda frå helsedirektoratet, som mellom anna inneheld kosthaldsråda. Her kan du sjå eit eksempel på ein meny som kan serverast i institusjon, som for eksempel ein alders- og sjukeheim.

Nøkkelrådskost. Foto

Vekesmeny

Forslag til middags- og lunsjmeny som for eksempel kan passe på sjukehus eller ein institusjon for eldre.

Uke nr.:
Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

Lørdag

Søndag
Lunsj-meny Tomat-suppe
Makaroni
Brød
Eple
Pai med ost og skinke
Salat
Jordbær
Tunfisk-salat
Rund-stykker
Smør
Sjokoladebit
Karbonade-
smørbrød
Ertestuing
Lauk
Appelsin
Blomkål-suppe
Focaccia-brød
Kiwi
Lasagne
Salat
Brød
Melon
Oste-tallerken
Frukt
Kjeks
Sjokolade-bit
Middag
Alternativ 1
Fiskeboller
Gulrot
Brokkoli
Kvit saus
Kokt potet
Omnssteikt kyllingfilet
Gratinert tomat
Brokkoli
Urtesaus
Ris
Seibiff
Lauk
Råkost
Remulade
Kokt potet
Pannekaker
Steikt bacon
Blåbær-syltetøy
"Dessert": ertesuppe
Dempa kveite
Agurksalat
Kokt gulrot
Sandefjord-smør
Kokt potet
Risengryns-graut
Spekeskinke og spekepølse
Flatbrød
Ovnssteikt kalvesteik
Blomkål
Brokkoli
Fløtesaus
Tyttebær-syltetøy
Kokt potet
Middag
Alternativ 2
Steikte kyllinglår
Salat
Rømme-dressing med urter
Kokt ris
Fiske-grateng
Råkost
Persille-smør
Kokt potet
Kjøttkaker
Kålstuing
Gulrot
Brun saus
Tyttebær-syltetøy
Kokt potet
Lettsaltet uer
Gulrotstuing
Erter
Eggesmør
Kokt potet
Viltgryte
Salat
Tyttebær-syltetøy
Potetmos
Lakseburgar
Salat
Tzatziki
Grovt brød
Dampa laksefilet
Steikte rot-grønnsaker
Ostesaus
Fullkorn-spagetti
Dessert Fruktsalat
Vanilje-kesam
Banan Kirsebær-kompott
Fløytemjølk
Byggryns-krem
Jordbær-saus
Sjokolade-pudding
Vaniljesaus
Pavlova med frukt/bær
Karamell-pudding

Læringsressursar

Menylære