Fruktvin kan lagast av alle typar frukt og bær utanom druer.

- Mykje brukte råstoff er rabarbra, rips, solbær, kirsebær, eple, fiken, rosiner og løvetann.
- Før gjæringa startar, må bær knusast og frukt malast. Denne massen må ein så helle kokande vatn over eller svovle for å drepe uønskt gjær.
- Så tilset ein kultivert vingjær og litt sukker. Dette er som du kanskje hugsar, unødvendig med druevin. Med slik vingjær kan ein oppnå ein vin på over 20 prosent.
- Etter eit par dagar startar det vi kallar stormgjæring, som varer i cirka 3 dagar.
- Så blir mosten pressa frå råstoffet, og den stille gjæringa held fram i 4–12 veker, alt etter temperatur og sukkerinnhald. Heile sukkermengda blir tilsett i to til tre omgangar.
- Dei fruktvinane som blir selde i Noreg, har ein alkoholprosent på mellom 8 og 16.
Læringsressursar
Vin
Kva er kjernestoff og tilleggsstoff?
Fagstoff
Vinhistorikk
KjernestoffDrua
KjernestoffDruestokken
KjernestoffJordsmonnet
KjernestoffKlima/mikroklima
KjernestoffVinbondens arbeid - kultivering
KjernestoffVinifikasjon
KjernestoffRaudvin
KjernestoffKvitvin
KjernestoffRosévin
KjernestoffMusserande vin - champagne
KjernestoffAndre metodar for å laga musserande vin
Kjernestoff- Kjernestoff
FruktvinDu er her
Vinnøkkel
KjernestoffKombinasjon av mat og vin
KjernestoffVin og mat
KjernestoffNorsk vinproduksjon
Kjernestoff
Vurderingsressurs
Vinlære
Kjernestoff