1. Home
  2. Restaurant- og matfag Vg1ChevronRight
  3. Kosthold og helseChevronRight
  4. Energigivande næringsstoffChevronRight
  5. FeittstoffChevronRight
SubjectMaterialFagstoff

Fagstoff

Feittstoff

Filmen handlar om metta feitt, einumetta feitt og fleirumetta feitt. Det er med eksempel på matvarer som inneheld mykje av dei ulike typane feitt, og kva feitt som er sunnast.

Spørsmål

  1. Kva type feitt er sunnast?
  2. Feitt er bygd opp av glyserol og tre feittsyrer. Det er bindingane i feittsyrene som avgjer om det er metta, umetta eller fleirumetta feitt. Forklar forskjellen på dei tre typane feittsyrer, og lag enkle skisser.
  3. Skriv eit kort innlegg der du beskriv kva slags type feitt kosthaldet bør innehalde. Bruk fakta frå filmen i innlegget.
  4. Beskriv kva som har skjedd når feitt er blitt harskt.

Praktisk oppgåve

  1. Gå på kjøkkenet og finn ulike varer som inneheld mykje feitt. Sorter varene i gruppene metta, umetta eller fleirumetta feitt etter kva feittsyrer dei inneheld mest av.
bilde av fire flasker med urteolje
Urteoljer

Læringsressursar

Energigivande næringsstoff

SubjectEmne

Fagstoff

SubjectEmne

Oppgaver og aktiviteter