Hopp til innhald
Oppgåve

Filetering av fisk

Det finst fleire måtar å filetere fisk på. Her skal du sjå på dei ulike metodane for å filetere laksefisk, torskefisk og flatfisk.

Oppgåve

Sjå gjennom filmane som tek for seg filetering av laks, torsk og flatfisk, og svar på spørsmåla.

  1. Korleis kan du vurdere kvaliteten på ein fisk og bedømme kor fersk han er?

  2. Fortel kort korleis du vil gå fram for å filetere laks.

  3. Fortel kort korleis du vil gå fram for å filetere torsk.

  4. Fortel kort korleis du vil gå fram for å filetere flatfisk.

  5. Kva kan du gjere for å hindre at det blir mykje svinn?

  6. Kva vil du gjere med avskjeret frå fisken?

CC BY-SA 4.0Skrive av Einar Martin Kålen og Jannike Gausdal.
Sist fagleg oppdatert 02.11.2022