I denne oppgåva skal de fordjupe dykk i emnet fisk som råstoff. Gå saman i grupper på to eller tre og løys oppgåvene. Presenter svara som ei veggavis. Bruk bilete og tydeleg skrift for å få fram svara dykkar på spørsmåla.
Oppgåve 1
Kvifor skal vi ete fisk?
Kva inneheld fisk som gjer at han er så bra for oss?
Oppgåve 2
Korleis vurderer vi om ein fisk har god kvalitet?
Korleis bør vi emballere og lagre fisk og fiskeprodukt?
Oppgåve 3
Vel ein fisk frå anten torskefamilien, laksefamilien eller flyndrefamilien.
Finn faktaopplysningar om fisken, som til dømes:
Kvar lever han?
Korleis kan han brukast?
Næringsinnhald
"Fun fact"
Ein vanleg tillagingsmetode for fisken og tilbehøyr som passar til
Oppgåve 4
Kva meiner de må til for at vi skal ete meir fisk?
CC BY-SASkrive av Einar Martin Kålen.
Sist fagleg oppdatert 19.10.2022