Hopp til innhald

Fagstoff

Samisk mat i eit moderne kjøkken

Samisk mat er på menyen på fleire hotell- og restaurantkjøkken. Sjå korleis kokken og lærlingane jobbar med å ta vare på dei samiske rettane med ein ny vri. Arven frå den samiske matkulturen står sterkt hos kokken som fører kunnskapen vidare til lærlingane og inn i det moderne kjøkken.

Refleksjonsoppgåver til filmen

Sjå filmen "Samisk mat i eit moderne kjøkken" og svar på oppgåvene.

  1. Korleis kan ein behalde samiske tradisjonar i eit moderne kjøkken?
  2. Kvifor er det viktig å ta vare på samiske mattradisjonar?
  3. Kva kan vi lære av dei samiske mattradisjonane?
  4. Gi døme på korleis den samiske mattradisjonen varetek heile dyret, haustar av ressursar og lagrar dette.
CC BY-SASkrive av Hege Nikolaisen.
Sist fagleg oppdatert 16.12.2019

Læringsressursar

Samisk mat og kultur