Fiskesuppe
- 1 pakke med fiskekaker (400 g)
- 1 liten boks pillede reker
- 2 gulrøtter
- 1 liten purre
- 1 kvast kruspersille
- 1,5 dl fløte
- 2 terninger fiskebuljong
- 2 spiseskjeer hvetemel
- 1 spiseskje smør
- 1 eggeplomme
- Smakes til med salt og pepper
Slik gjør du det:
Kok opp 1 liter fiskebuljong med de to fiskebuljongterningene.
Vask, rens og skjær gulrøttene i tynne skiver. Vask purren og skjær den i tynne ringer. Fiskekakene skjæres opp i terninger.
Smelt smøret i en kjele og la gulrøttene og purren frese seg gylne i kjelen i et par minutter.
Lag en jevning med melet og litt av buljongen. Hell jevningen i kjelen og tilsett resten av buljongen. Rør forsiktig.
La suppen koke til grønnsakene er nesten møre. Tilsett fiskekakene og rekene. Bland eggeplommen med fløten og ha det i kjelen.
La suppen stå og trekke i fem minutter. Strø på finhakket kruspersille rett før servering.
P.s. Fiskekakene kan byttes ut med kokt fisk.