Hopp til innhold

Spillefilm

Boy

Filmen Boy handler om elleve år gamle Boy, som bor på New Zealand på 80-tallet. Hans store forbilder er Michael Jackson og faren sin som han nesten aldri har møtt. En dag kommer plutselig faren tilbake, og Boy må etter hvert innse at han kanskje ikke var den store helten han drømte om.

Om filmen

Boy er en elleve år gammel gutt fra New Zealand. Moren hans er død, og faren har han aldri møtt. Derfor bor han hos bestemoren sin sammen med lillebroren Rocky og flere kusiner og fettere. Når bestemoren ikke er hjemme, er det Boy som er mannen i huset som tar vare på de yngre barna.

Plutselig en dag kommer faren hans på besøk. Boy er i den sjuende himmel, for faren hans er jo verdens kuleste fyr som både kan slåss og danse som Michael Jackson!

Etter hvert som dagene går, kommer det frem at faren kanskje ikke var fullt så kul som Boy trodde. Snarere er han en mislykket kjeltring som ikke får til så mye annet enn å drive dank og stjele. Hvem skal Boy se opp til nå?

Mottakelse

Filmen ble godt mottatt da den kom ut i 2010, og den har vunnet flere internasjonale filmpriser. Den er regissert av Taika Waititi, som også spiller rollen som faren til Boy. I ettertid har han også regissert storfilmer som Thor: Ragnarok og Jojo Rabbit.

Boy er en hjertevarm og sjarmerende dramakomedie om hva det betyr å se opp til noen som kanskje ikke fortjener det.

CC BY-NCSkrevet av Ida Marie Stokkelien og Tina Andersson. Rettighetshaver: Norgesfilm AS
Sist faglig oppdatert 27.04.2023

Læringsressurser

Identitet