Hopp til innhold
Veiledning

Praktisk eksamen i mediesamfunnet og medieuttrykk 1, 2 og 3

I mediesamfunnet og medieuttrykk kan du bli trukket ut til praktisk eksamen på vg1, vg2 og vg3.

Gjennomføring av praktisk eksamen

Praktisk eksamen blir utarbeidet og sensurert lokalt, som vil si at det er forskjeller på hvordan eksamensformen blir løst i ulike deler av landet.

  • Fylkeskommunen din kan ha bestemt at du skal ha 24 timer eller 48 timer forberedelsestid.

  • Selve eksamenen kan vare alt fra 1 til 5 timer.

  • Det varierer om skoler og fylkeskommuner har med og vurderer en muntlig del.

  • Det kan være forskjell på hvordan skoler løser praktisk eksamen for mediesamfunnet og for medieuttrykk.

Det viktigste er at du passer på å få god informasjon om rammene for akkurat den praktiske eksamen du skal ha på din skole, og at du vet på forhånd hva du blir vurdert ut fra.

Vurdering

Læreplanen i faget ligger til grunn for vurdering av eksamensarbeidet.

I en lokalgitt eksamen har som regel faglæreren din vært med og laget eksamenen. Faglæreren din er eksaminator under eksamenen og vil være den som stiller deg spørsmål, gir deg svar og kommentarer og hjelper deg om du skulle trenge det. Faglæreren din har også vært med og laget vurderingskriteriene for eksamen.

Sensoren under eksamenen er en lærer fra en annen skole. Læreren din og sensoren vurderer arbeidet ditt og setter eksamenskarakteren. Kompetansen du viser på eksamensdagen, sett opp mot vurderingskriteriene, ligger til grunn for karakteren du får. Du får vite karakteren din samme dag og får ofte en muntlig forklaring på den.

Til lærer

Våren 2023 organiserte Mediepedagogene et seminar om eksamen. I oppsummeringsnotatet fra seminaret får du innsikt i ulike rammer for praktisk eksamen og eksempler på eksamensoppgaver. Du finner oppsummeringsnotatet fra eksamensseminaret på nettsidene til Mediepedagogene.

Kilde

Mediepedagogene. (2023, 6. april). Eksamensforslag for 2023. http://www.mediepedagogene.no/2023/04/eksamensforslag-for-2023/





CC BY-SA 4.0Skrevet av Albertine Aaberge.
Sist faglig oppdatert 19.08.2021