Hopp til innhold
Film og filmklipp

Sprøtt element

Hvordan synes du softis smaker uten sprøtt strøssel? Kanskje litt kvalmende? Hva med pølse uten sprø løk? Litt kjedelig?


Film om sprøtt element. Video: Moxey AS / CC BY-SA 4.0

Hva med dipp uten potetgull? Det blir kanskje litt mektig? Dette er kombinasjoner du kanskje kjenner godt fra barndommen, og det er ofte de samme mekanismene som gjør en rett komplett. Sprøheten renser litt opp og skaper kontraster idet du spiser retten eller ingrediensen. Hvis du har smakt ribbe uten sprø svor, forstår du kanskje hva vi mener. Ribba blir fort kjedelig og mektig. Sprø ribbe føles derimot mye lettere og mer interessant, og den har mye bedre smak.

Oppskrifter til rettene i filmen finner du her:

  • Oppskrifter_sprøtt_element_bm

  • CC BY-SA 4.0Skrevet av Kjartan Skjelde.
    Sist faglig oppdatert 11.12.2020