Skip to content
Films and Film clips

Isparfait

Parfait er fransk og betyr perfekt. Denne frosne desserten smaker perfekt om den lages på riktig måte.

Parfait er en type is som ikke kjøres i ismaskin, men fryses ned i ei form. Vi kan variere parfaiten med ulike smaker av frukt, bær, krydder, likør, kaffe eller sjokolade, for å nevne noe.

Parfait består av kremfløte, egg, sukker og smaksstoff.

Framgangsmåte

  • Kok sukker og vann til temperaturen er 118 °C, bruk et termometer. Ha gjerne i vanilje her om du lager vaniljeparfait.
  • Pisk egg/eggeplommer til luftig konsistens og tilsett litt og litt av den varme sukkerlaken i en tynn stråle. Pisk til eggedosisen er kald.
  • Pisk fløten til myk krem.
  • Bland eggedosisen, krem og eventuelle smaksstoffer forsiktig med en slikkepott, og ha blandinga i ei brødform eller i porsjonsformer.
  • Frys i minst 2–6 timer avhengig av størrelsen på forma.

Video

I denne videoen får du se hvordan kokken lager parfait i porsjonsformer.

Video: Amendor AS, Gastronomisk Institutt / CC BY-SA 4.0
CC BY-NC-SA 4.0Written by: Jannike Gausdal.
Last revised date 10/20/2020