Øv deg på merking!
Sett opp riktig innholdsfortegnelse på denne lasagnen. Husk at den ingrediensen det er mest av, skal stå først, så i fallende rekkefølge.
Kjøttsaus
500 g kjøttdeig av storfe med salt og vann
2 fedd hvitløk
6 små sjalottløk
1 boks hermetisk tomat (400 g)
100 g tomatpuré
2 dl vann
1 ts tørket oregano
1 ts rosmarin
salt og pepper
hvitost til gratinering
Mornaysaus
1 l H-melk
70 g hvetemel
70 g smør
50 g parmesan
50 g hvitost
Pastaplater
2 egg
3 eggeplommer
1 klype salt
250 g hvetemel
Ta utgangspunkt i innholdsfortegnelsen og noter hvilke ingredienser som inneholder allergener, og hvilket allergen hver ingrediens inneholder. I dette faktaarket fra Mattilsynet finner du en oversikt over de 14 allergenene.
Bruk Kostholdsplanleggeren (lenke ligger som relatert innhold) og finn ut hvor mye energi retten inneholder per 100 gram.
Finn deretter ut hvor mye protein, fett og karbohydrater retten inneholder per 100 gram.