Tilpasset kost – allergier
Meny
Kremet jordskokksuppe, bakt jordskokk, sprøstekt bacon, urteolje, focaccia
*
Bresert svineknoke, ovnsbakte rotgrønnsaker, syltet rødløk, blomkålpuré, bearnés-saus, Anna-poteter
*
Sjokoladefondant, vaniljeis, marinerte jordbær, røstede peanøtter
Merk menyen med de allergenene produktene inneholder.
En av gjestene har melkeallergi og hveteallergi. Hvilke endringer vil du gjøre for denne gjesten?
Noen av gjestene er muslimer, og én av gjestene har peanøttallergi. Hvilke endringer vil du gjøre for dem?
Du skal lage denne menyen til et selskap hvor alle de nevnte tilpasningene må være med. Hvordan vil du løse dette når dere skal tilberede og servere mat til selskapet?
Får de som trenger tilpasninger, egen meny?
Endrer du menyen til alle?
Får de med tilpasninger egne servitører, eller løser dere dette underveis?
Hvordan kvalitetssikrer du at de med tilpasninger får riktig meny?
Velg drikke til alle de tre rettene, og inkluder tilpasningene.