Hopp til innhold

Fagstoff

Crème brûlée

Crème brûlée er en dessert av fransk opprinnelse og består av vaniljepudding med et karamellisert sukkerlag på toppen.
Crème brûlée i porsjonsskåler, pyntet med blåbær, bjørnebær, bringebær og mynte. Foto.
Åpne bilde i et nytt vindu

Crème brûlée

Crème brûlée består av melk, fløte, sukker, eggeplommer og vaniljestang.

Framgangsmåte

  • Kok opp melk, fløte, sukker og vaniljestang. Avkjøl litt.
  • Pisk sammen eggeplommene og bland inn melkeblandinga.
  • Sil blandinga og ha den over i ildfaste porsjonsformer, og posjer i vannbad i stekeovnen.
  • Avkjøl formene.
  • Dryss formene før servering med sukker som karamelliseres ved hjelp av en gassbrenner, salamander eller grillelementet i ovnen.

Video

I denne videoen viser kokkene hvordan de lager crème brûlée.

CC BY-SASkrevet av Jannike Gausdal.
Sist faglig oppdatert 13.10.2020

Læringsressurser

Kalde desserter