Hopp til innhald

Oppgåver og aktivitetar

Kontrollspørsmål om spekemat

Etter å ha jobba med temaet om konservering av kjøtt kan du teste deg sjølv ved å svare på desse spørsmåla om spekemat.
Oppskjært spekeskinke på ein tallerken. Foto.
Opne bilete i eit nytt vindauge

Spekemat

  1. Kva type dyreslag bruker vi vanlegvis til å lage spekemat av?
  2. Kan du nemne nokre kjende spekematprodukt?
  3. Kva typar salt kan nyttast ved produksjon av spekemat?
  4. Kva for konserveringsmetodar blir brukte ved produksjon av spekemat?
  5. Kva for konserverande verknad har røyken når vi røyker til dømes kjøtt?
CC BY-SASkrive av Terje Røssland. Rettshavar: Høgskolen i Bergen
Sist fagleg oppdatert 27.03.2020

Læringsressursar

Konserveringsmetodar