Raw Materials, Production, Sales and Service (RM-KOS vg2)
Common programme subject with:Trade and Employment (RM-KOS vg2)
Builds on:Raw Materials, Production and Quality (RM-RMF vg1)
Råvarer og produksjon
Enten du vil bli kokk, servitør eller ferskvarehandler, må du ha god kunnskap om ulike råvarer og tilberedningsteknikker, næringsinnhold og en bærekraftig produksjon.
Ville nyttevekster i sjø og på land
I naturen finnes det massevis av spiselige nyttevekster som er både smakfulle og næringsrike. Vi må vite hva vi plukker, for noen vekster er skadelige eller direkte giftige. I dette emnet vil vi presentere noen av de vanligste nyttevekstene, og du får lære om høsting og tilberedning.
Tang og tare
Lang kysten vår finnes det mange tang- og tarearter som egner seg godt til matlaging og har mye umami-smak. Her kan du lære om de vanligste artene og hvordan de skal sankes og tilberedes.