Hopp til innhold

 1. Home
 2. Service og samferdsel Vg1ChevronRight
 3. SikkerhetChevronRight
 4. Trafikk og transportChevronRight
 5. Real Life AutoChevronRight
SubjectMaterialFagstoff

Fagartikkel

Real Life Auto

Har du lyst å teste ferdighetene dine som trafikksikker sjåfør? Trygg Trafikk har laget dataspillet Real Life Auto. Test hva du kan om trafikksikkerhet i praksis.

Innloggingsbildet til Real Life Auto

Hva er Real Life Auto?

Real Life Auto er et e-læringskurs om trafikksikkerhet, for all ungdom i alderen 15-20. Real Life Auto er ikke en holdningskampanje, men et gratis digitalt verktøy for å arbeide med kunnskap og egne holdninger i trafikken.

Det fungerer best når en veileder (eks. en lærer) ber en gruppe om å gjennomføre kurset, og ber om at attesten man får ved kursets slutt sendes til en epostadresse for bekreftelse på fullføring. Deretter er det naturlig at denne gruppen kan dele tanker om innholdet i kurset og snakke om egne erfaringer og holdninger til adferd i trafikken. Mer informasjon om kurset finner du på Trygg Trafikk .

Real Life Auto retter seg spesielt mot elever innenfor yrkesfaglige studieprogrammer, lærlinger som allerede er ute i lærebedrift, og bedrifter som har lærlinger.

Real Life Auto

 • er utformet som et dataspill
 • har personlig innlogging og registrering
 • tar om lag 45 minutter å spille
 • inneholder filmer, mini-spill, quizer, dilemmaøvelser og faktaopplysninger
 • inneholder en nasjonal toppskårliste hvor de beste poengsummene jevnlig premieres
 • tar for seg temaene rus, fart, bilbelte, økonomi/forsikring, elektroniske hjelpemidler i bil og sikring av last
 • genererer en trafikksikkerhetsattest til dem som gjennomfører spillet

Trafikksikkerhetsattest

Når man har gjennomført Real Life Auto, genereres en midlertidig trafikksikkerhetsattest som er gyldig i syv måneder. Attesten er en dokumentasjon på at man har gjennomført modulen med sentrale trafikksikkerhetstemaer, og kan blant annet legges ved søknader om lærlingplass, eller bedrifter kan be lærlingene sine om å framvise den som dokumentasjon på at de har fullført opplæringsmodulen.

For å få en fullverdig trafikksikkerhetsattest som ikke er tidsbegrenset, må man etter syv måneder logge seg inn på Real Life Auto på nytt og gjennomføre en oppfølgingsmodul.

Klar for å prøve? Klikk her: Real Life Auto

Læringsressurser

Trafikk og transport

SubjectEmne

Fagstoff

SubjectEmne

Oppgaver og aktiviteter