Hopp til innhold

Fysisk aktivitet som livsmestring

Fysisk aktivitet har mange positive effekter. En aktiv livsstil er viktig for helsa og kan hjelpe deg å mestre flere forskjellige sider av livet. Utforsk betydningen av fysisk aktivitet, og bli mer aktiv i hverdagen!

Ung mann gjør triks med et skateboard. Foto.
Åpne bilde i et nytt vindu

Vi får mer og mer kunnskap om hvor viktig fysisk aktivitet er for læring, helse og velvære. Fysisk aktivitet kan gi deg bedre hukommelse, økt oppmerksomhet, bedre humør og mer energi.

Samtidig lever vi et samfunn hvor det blir lettere og lettere å ikke bevege seg. Vi sitter stille store deler av skolehverdagen, vi beveger oss rundt ved hjelp av elsparkesykkel, moped, bil og buss, vi bruker fjernkontrollen for å skifte kanal på tv-en, og vi bruker heis eller rulletrapper for å komme oss opp og ned i etasjer. Det er derfor viktig at vi jobber bevisst for å øke vår fysiske aktivitet i hverdagen.

Fysisk aktivitet er en viktig del av den fysiske og psykiske helsa vår, og økt aktivitet kan være et viktig hjelpemiddel for å mestre ulike deler av livet. I dette emnet får du kunnskap om betydningen av fysisk aktivitet og forslag til hvordan du kan jobbe med dette temaet ut fra ulike faglige vinklinger.

Det aller viktigste du kan lære, er kanskje hvordan du kan bli mer aktiv i din hverdag. I læringsstien "Mitt prosjekt for økt fysisk aktivitet" har vi laget et forslag til hvordan du og resten av klassen kan arbeide for å bli mer fysisk aktive. Denne læringsstien er flerfaglig og kan brukes som en introduksjon til temaet.

Fysisk aktivitet er et tverrfaglig tema som egner seg godt som et skoleprosjekt. Vi har derfor laget forslag til hvordan hele skolen eller ulike klassetrinn og linjer kan arbeide sammen med temaet, og hvordan dere kan arbeide med temaet på ulike studieretninger.

CC BY-SASkrevet av Karl Henrik Aanesen.
Sist faglig oppdatert 09.12.2021

Læringsressurser

Fysisk aktivitet som livsmestring