Hopp til innhold

Fagstoff

Interiørkonsulent

Har du estetisk sans og interesse for interiør? Er du i tillegg serviceinnstilt og flink til å kommunisere med alle slags mennesker? Da kan interiørkonsulent være et yrke for deg. En interiørkonsulent planlegger og innreder rom etter kundenes ønsker, enten de er privatpersoner eller virksomheter.

Utdanning

For å bli interiørkonsulent går du første året av videregående på frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign, andre året på interiør- og utstillingsdesign og til slutt Vg3 interiør. Du kan også velge å gå på fagskole eller ta påbygg på Vg3 og så en treårig bachelor innenfor fagområdet.

Jobben og personlige egenskaper

Som interiørkonsulent trenger du gode kunnskaper om form og farge. Du må være flink med kunder og kunne sette opp budsjett og regnskap. Sett deg inn i stilhistorie, samtidig som du følger med på moter og trender. Det er viktig å vite hva slags interiør som finnes til enhver tid.

Når du får oppdrag fra kunder, må du lytte til ønskene de kommer med. Bruk dette sammen med kunnskapen din som interiørkonsulent. Bruk plantegninger til å bestemme hvor ulike møbler kan stå. Vurder hvilke møbler som vil passe inn sammen med annet interiør og ulike typer belysning. Velg farger og former som kan skape et helhetlig inntrykk. Pass på å ha en god dialog med kundene når du kommer med løsningsforslag.

Aktuelle arbeidssteder

En interiørkonsulent har gjerne egen praksis eller jobber for interiørarkitekt-/arkitektkontorer, møbel- og utstyrsforretninger, kjøkken- og badeinnredningsforretninger eller byggevareforretninger. Du kan også jobbe med boligstyling i samarbeid med en fotograf eller eiendomsmegler.

CC BY-SASkrevet av Iselin Myklebust og Inger Gilje Sporaland.
Sist faglig oppdatert 18.09.2020

Læringsressurser

Yrker innen frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign