Hopp til innhold

Oppgaver og aktiviteter

Problemstillinger om skytjenester

I denne oppgaven skal du utforske noen problemstillinger som er typiske for skytjenester.
Arkivskap som står på skyer. Illustrasjon.
Åpne bilde i et nytt vindu

Før du går i gang med spørsmålene under, bør du ha jobbet med disse ressursene:

  1. Når du bestiller skytjenester, får du ofte velge hvilket datasenter som primært skal brukes. Hvorfor er valg av plassering viktig?

  2. En oppstartsbedrift er i ferd med å utvikle en ny app-tjeneste de mener mange kan ha bruk for, og som ikke eksisterer i markedet. Hvilke fordeler og eventuelle feller er det ved å velge å bruke skytjenester gjennom utvikling og drift av tjenesten?

  3. En bedrift med fire hundre ansatte har ti servere og 400 TB med data. Bedriften ønsker å gå over til skyen. Hvilke utfordringer er det realistisk at bedriften møter i overgangen til bruk av skytjenester?

  4. Fiberkabelen som leverer internett til en bedrift blir ved et uhell gravd over. De ansatte i bedriften bruker hovedsakelig skytjenester i sitt arbeid. Hvilke problemer vil fiberbruddet medføre, og hva kan gjøres på kort sikt for å redusere konsekvensene?

  5. En bedrift har hatt sitt driftsmiljø i skyen over flere år. Nå ønsker ledelsen å gå tilbake til lokal serverdrift. Hvorfor kan dette være problematisk i praksis?


CC BY-SASkrevet av Tron Bårdgård.
Sist faglig oppdatert 18.05.2021

Læringsressurser

Virtualisering av IT-ressurser