Råvare, produksjon og kvalitet (RM-RMF vg1)
Felles programfag sammen med:Bransje og arbeidsliv (RM-RMF vg1)
Servering og drikkevarer
Servitøren må ha bred kunnskap om alt fra å klargjøre restauranten til servering og kunnskap om mat og drikkevarer. Det er viktig at gjesten får en god harmoni i måltidet, og en god totalopplevelse av oppdekking, servering og service. Drikken må ikke overdøve maten, og heller ikke omvendt.
Servering
En av servitørens daglige oppgaver er å klargjøre restauranten til gjestene kommer. Bordet skal være dekket og pyntet til anledningen. Hvilke serveringsmetoder fagarbeideren velger, bestemmes blant annet av type lokaler, mat og bemanning.
Serveringsteknikker
Det er flere måter å servere en gjest på. Det finnes egne regler og rutiner avhengig av hvilken meny som gjelder, og hvilke retter som skal serveres. I dette emnet får du lære om de forskjellige serveringsteknikkene som er vanlige innenfor servitøryrket.