Hopp til innhold

Oppgaver og aktiviteter

Middagsrett med utvalgte råvarer

Sett sammen en middagsrett basert på et gitt utvalg av råvarer.
Fire russiske matretter: pannekaker, blinis, lapskaus og borsjtsj. Kollasj.
Åpne bilde i et nytt vindu

Hva du skal lære

Du skal lære å sette sammen en middagsrett som inneholder spesifikke råvarer.

Slik gjør du:

  1. Gå i gruppe med tre–fire andre.
  2. En eller to i gruppa skal fungere som gruppeleder(e), som har ansvaret for å koordinere arbeidet.
  3. Velg ett av punktene under som utgangspunkt, og lag en middagsrett med tilhørende drikke:
    1. en tradisjonell rett fra området
    2. en internasjonal rett
    3. en rett som inneholder minst ett fairtrade-produkt
    4. en rett som er laget av økologiske råvarer
    5. en rett som inneholder sesongvarer
  4. Dere skal presentere retten for klassen. Dere skal beskrive retten og begrunne valget av råvarer.
CC BY-SASkrevet av Einar Martin Kålen og Dina Gaupseth.
Sist faglig oppdatert 10.08.2020

Læringsressurser

Bærekraftig mat