Hopp til innhold

Fagstoff

Hvorfor flåtestyring?

Ved hjelp av lastebil- og flåtedata kan bedriftene redusere papirarbeidet, bedre informasjonsflyten og optimalisere hele driften.
Et svart skrivebord med to store dataskjermer. I forgrunnen et tastatur og hodetelefoner. I bakgrunnen ADR-handboka og en lastsikringsbrosjyre. Foto.
Åpne bilde i et nytt vindu

Hvorfor flåtestyringstjenester?

Med et flåtestyringsprogram blir det enklere å administrere bilflåten (bilparken) og transportene. Flåtestyringsprogrammet sørger for effektiv informasjonsflyt og er med på å redusere papirarbeidet.

I tillegg gjør programmet det mulig å maksimere driftstid, nyttelast og kjørelengde og overvåke tilstanden til lastebilene. Slik kan en få til en effektiv og lønnsom daglig drift, og bedriften kan fokusere på det som er viktigst: å ta vare på kundene.

Hvordan fungerer et flåtestyringssystem?

  • Et flåtestyringssystem gir befrakteren full oversikt over sjåfører og oppdrag slik at hen lett kan se hvilke sjåfører som kan påta seg nye oppdrag.

  • Et flåtestyringssystem gir befrakteren lastebilens posisjon og detaljerte opplysninger om sjåfør, kjørehastighet, last og kjøretøytype.

  • Befrakteren kan også se drivstofforbruk, kjørelengde, utslippsnivåer osv. over tid for hver enkelt bil.

  • Befrakteren har tilgang til varsler og alarmlamper i kjøretøyets instrumentgruppe og kan se nøyaktig når og hvor et problem oppstod.

  • Fartsskriverdata blir lasta ned automatisk, noe som sparer administrasjonstid.

CC BY-NCRettighetshaver: Volvo Trucks
Sist faglig oppdatert 21.03.2023

Læringsressurser

Digitalt arbeidsutstyr