Hopp til innhold

Oppgave

Oppgave til podkast om markedsføringsloven

Lytt til podkasten med advokat Morten Grandal i samtale med programleder Sarah Natasha Melbye. Ta notater mens du lytter, og ha en felles refleksjon og diskusjon i klassen etterpå.

Et eksemplar av Norges lover ligger på en talerstol i en rettssal. Ved siden av den røde boka står to personer i svarte dressjakker med hver sin hånd mot bordflaten. Foto.

Advokat Morten Grandal jobber i Barne- og familiedepartementets avdeling for forbrukerrett. Under innspillingen av podkasten jobbet han for advokatfirmaet Grandal Haug AS.

Ung kvinne smiler og ser opp på snakkeboble med teksten "Markedsføring og ledelse". Ved siden av henne er det seks ulike ikoner: ropert, lyspære, tannhjul, stigende graf, globus og mobiltelefon. Illustrasjon.

Markedsføring og ledelse

Lover i markedsføring

Nesten alle produkter og tjenester er avhengige av markedsføring for å nå ut til kundene. Men for at markedsføringen ikke skal komme helt ut av kontroll, er det behov for lovgivning rundt dette. Det har vi hatt i Norge siden 1922, men mye har skjedd siden da.

I denne episoden skal vi snakke om de viktigste lovverkene innenfor markedsføring. Til å hjelpe oss med det har vi med oss advokat Morten Grandal.

0:00
-0:00

Felles refleksjon og diskusjon i klassen

Sett opp stikkord fra podkasten på tavla.

Hva går markedsføringsloven ut på i grove trekk?

Hva blir i podkasten beskrevet som god forretningsskikk?

Hvilke eksempler på brudd på god forretningsskikk blir nevnt?

En stor del av markedsføringsloven går ut på å beskytte forbrukernes interesser. Kjenner dere selv til noen saker der forbrukere har blitt urimelig behandlet?

Sist faglig oppdatert 21.05.2021
Skrevet av Elisabeth Thoresen Olseng

Læringsressurser

Lovverk i markedsføring

Fagstoff

Oppgaver og aktiviteter

Kildemateriale