Hopp til innhold

Fagstoff

Tverrfaglige opplegg om sosialisering og identitet

Sosialisering og identitet er temaer som er spesielt relevante i det tverrfaglige temaet folkehelse og livsmestring. Her finner du ulike tverrfaglige opplegg knyttet til dette emnet.

Ny på videregående

På videregående møter du et nytt sosialt miljø og nye faglige utfordringer. Hvordan kan du mestre de sosiale og faglige utfordringene på best mulig måte?

Når du starter på videregående, møter du på mange nye utfordringer. Det er spesielt to ting mange ungdommer er spent på:

  1. Det første er det sosiale miljøet. Kommer jeg til å få noen nye venner? Hvordan er miljøet i klassen?

  2. Det andre er de faglige utfordringene. Kommer jeg til å takle økte krav og kanskje en annerledes arbeidsform?

En god start på videregående er avhengig av at du jobber med begge disse utfordringene. Vi har derfor delt ressursene i denne casen i to deler: én for sosiale og én for faglige utfordringer.

Ny på videregående

Puslespillet meg – min identitet?

Hvem er du? Hva har gjort deg til den du er i dag, og hvem vil du bli i framtida? Det er mange ulike faktorer som former identiteten vår – og hva som er viktigst, varierer fra person til person.

Dette emnet er tverrfaglig. Artiklene og oppgavene kan brukes i mange ulike fag, men noen av dem egner seg spesielt godt i samfunnskunnskap, naturfag, norsk, helse og oppvekst, barne- og ungdomsarbeiderfag og mediefag.

Puslespillet meg – min identitet?

Identitet i mediesamfunnet

Vi er omgitt av medier. På sosiale medier utrykker vi oss selv, og mediene er med på å skape et bilde av hvem vi er og hvem vi vil være. Utforsk hvordan vi blir påvirket av mediene, og hvordan vi bruker dem til å forme identiteten vår.

I dette emnet skal du utforske hvordan sosiale medier påvirker identiteten din. Emnet er tverrfaglig. Artiklene og oppgavene kan brukes i mange ulike fag, men noen av dem egner seg spesielt godt i samfunnskunnskap, mediefag, norsk, kultur og kommunikasjon og sosiologi og sosialantropologi.

Identitet i mediesamfunnet

CC BY-SASkrevet av Eivind Sehested Zakariassen og Karl Henrik Aanesen.
Sist faglig oppdatert 12.12.2023

Læringsressurser

Sosialisering og identitet