Njuike sisdollui

Bargobihtát ja doaimmat

Kontrollspørsmål om ost

Etter å ha jobbet med temaet om ost og osteproduksjon kan du nå teste kunnskapen din ved å svare på disse spørsmålene.
En hvitost delt i to. Foto.

Ost

  1. Hva er løype, og hva brukes den til?
  2. Beskriv gangen i produksjonen av hvitost, trinn for trinn.
  3. Hva heter restproduktet etter hvitostproduksjonen?
  4. Hva er det viktigste mineralet i hvitost?
  5. Beskriv gangen i produksjonen av brunost, trinn for trinn.
  6. Hva er ferskost?
  7. Beskriv hvordan ferskost blir laget.
  8. Nevn noen norske ostespesialiteter.
  9. Hvordan skal ost oppbevares, og hvor lenge kan den oppbevares?
CC BY-SADán lea/leat čállán Terje Røssland. Vuoigatvuođaguoddi: Høgskolen i Bergen
Maŋemusat ođastuvvon 06/08/2022

Oahppanresurssat

Melk som råstoff