Råvare, produksjon, salg og service (RM-KOS vg2)
Oktasaš prográmmafáddán lea:Bransje og arbeidsliv (RM-KOS vg2)
Duddjo dása:Råvare, produksjon og kvalitet (RM-RMF vg1)
Råvarer og produksjon
Enten du vil bli kokk, servitør eller ferskvarehandler, må du ha god kunnskap om ulike råvarer og tilberedningsteknikker, næringsinnhold og en bærekraftig produksjon.
Ville nyttevekster i sjø og på land
I naturen finnes det massevis av spiselige nyttevekster som er både smakfulle og næringsrike. Vi må vite hva vi plukker, for noen vekster er skadelige eller direkte giftige. I dette emnet vil vi presentere noen av de vanligste nyttevekstene, og du får lære om høsting og tilberedning.
Ville nyttevekster
På tur i skog og mark kan du plukke med deg av naturens eget spiskammer: geitrams, lindeblomster, mjødurt, skvallerkål, marikåpe, nyper, granskudd, brennesle og gjøkesyre er eksempler på spiselige nyttevekster som både smaker godt og er næringsrike.