Råvare, produksjon, salg og service (RM-KOS vg2)
Oktasaš prográmmafáddán lea:Bransje og arbeidsliv (RM-KOS vg2)
Duddjo dása:Råvare, produksjon og kvalitet (RM-RMF vg1)
Meny, drikke og sensorikk
Et godt måltid består av mat og drikke som er nøye satt sammen, og hvor det er en fin balanse mellom grunnsmakene. I dette emnet vil du lære mer om smak og sensorikk, de ulike drikkevarene og hvordan du komponerer en meny.
Drikkevarer
Mat og drikke henger nøye sammen. En god drikk som passer til maten, kan løfte hele måltidsopplevelsen. I dette emnet vil du lære om produksjonsmetoder, bruksområder og tilberedning av ulike drikkevarer.
Kaffe
Nordmenn er en kaffedrikkende nasjon, og god kaffe betyr svært mye for de fleste av oss. De fleste spisesteder og barer tilbyr ulike typer kaffedrikker. Hva er egentlig forskjellen på en espresso og en cappucino? I dette emnet vil du få kjennskap til de vanligste typene og hva de består av.