Njuike sisdollui
Bargobihttá

Matsvinn, oppgaver til podkast

Vi kaster mye mat. Butikker kaster mat som er gått ut på dato, kantiner og restauranter kaster mat som ikke blir solgt. Dette er ikke bærekraftig, men hva kan vi gjøre? Sophie Wiik er gründer og opptatt av grønn innovasjon – hør hva hun mener vi kan gjøre.

Sophie Wiik drev med "dumpster diving" i København da hun startet Too Good To Go i 2015. Forretningsideen til bedriften er å redde mat fra å bli kastet ved at folk kjøper den til redusert pris. I podkasten forteller Wiik om sitt engasjement mot matsvinn og for grønn innovasjon.

Lytt til podkasten og svar på spørsmålene.

Gründervirksomhet & bærekraft

0:00
-0:00
Jietna: Både Og / CC BY-SA 4.0

Spørsmål til podkasten

  1. Hva er matsvinn?
  2. Hvordan begynte Sophie Wiiks engasjement for matsvinn?
  3. Hvor stort miljøproblem er matsvinn egentlig?
  4. Hva er verdens største forretningsmulighet, ifølge Sophie Wiik?
  5. Hvordan defineres "grønn innovasjon" i podkasten?
  6. Fyll ut med riktig ord: "I snitt henger hvert ___ klesplagg ubrukt i skapet. Sammenliknet med 1995 kaster vi ___ prosent mer klær i dag."
  7. Hvilke råd har Sophie Wiik til grønne innovatører?
  8. Hvordan kan visjonen bak Too Good To Go overføres til kantina i en bedrift? Hvilke tiltak for å minimere matsvinn vil du foreslå for en kantine?
Aktuelle lenker

toogoodtogo.no

matvett.no