Njuike sisdollui
Fágaartihkal

Politisk rådgiver på LilleStortinget

Her er en oversikt over hva som er ditt ansvar som politisk rådgiver på LilleStortinget.

Vi håper du har fått den rollen du ønsker deg og at du gleder deg til å tre inn i den. Det viktigste i din rolle er:

  • Spill din rolle.
  • Vær aktiv i politiske debatter og politisk arbeid.
  • Sett deg inn i ditt partis hovedsaker og skaff deg kunnskap om de sakene som tas opp.
  • Gjør ditt beste som rådgiver for ditt parti og vær lojal.

HUSK! Det er ditt partis meninger som du skal stå for og forsvare, ikke dine egne!

I tillegg til det som er samlet her om din rolle, må du ha oversikt over hva som skjer når. Det får du i skolens eget program.

Din rolle som politisk rådgiver

Politisk rådgiver er en person som bistår politikere med å utforme politikk, er en del av den politiske staben og kontaktperson til media, hvis rollespillet har mediedekning. I LilleStortinget vil du jobbe sammen med en eller flere andre politiske rådgivere med å støtte den i å lede partiet og forberede debatter. Du skal også støtte ditt partis representanter i e.

Dersom partileder er borte, trer du inn hans/hennes rolle. Det er dermed viktig at du har full innsikt i hva ditt parti mener om sakene i spillet. Du bør også sette deg godt inn i rollen til den parlamentariske lederen. Dette finner du nederst i denne artikkelen under relaterte artikler. Du bør også sette deg inn i de andre artiklene som ligger her, slik at du har god oversikt over det politiske spillet.

Dere bør fordele e mellom dere slik at dere blir «eksperter» på noen av dem. Da kan dere drille deres parlamentariske leder på de sakene dere er eksperter på, og hjelpe partimedlemmene rundt om i komitearbeidet.

Dersom noen representanter blir syke, kan du tre inn i deres rolle og delta som representant på LilleStortinget. Da får du både stemme- og talerett.

Guoskevaš sisdoallu

Fágaávdnasat
Plenumsmøtene i LilleStortingets sal

Her finner du informasjon om de tre plenumsmøtene i rollespillet LilleStortinget: Trontaledebatten, spørretimen og plenumsdebatten.