Njuike sisdollui

Bargobihtát ja doaimmat

Kostveiledning

Som helsefagarbeider skal du motivere brukere og pasienter til å ivareta egen helse, og dette inkluderer veiledning om kosthold og livsstil. I denne oppgaven skal dere utforske kostrådene fra helsemyndighetene og foreslå konkrete tiltak for å følge disse rådene i hverdagen.
Dobbel brødskive delt i to, med løk, salat, tomat og egg, på et matpapir. Foto.
Raba gova ođđa siiddus

Individuelle oppgaver

  1. Hver elev skriver ned et stikkord for hvert av de tolv kostrådene på en klistrelapp.

  2. Skriv tallene fra en til tolv på tavla eller på en stor plakat. Alle elevene fester sin lapp for hvert kostråd på riktig nummer.

  3. Les opp stikkordene fra alle lappene for hvert av kostrådene i klassen.

Gruppeoppgaver

Fordel de ulike kostrådene på gruppene, gjerne ved loddtrekning. Antall kostråd per gruppe avhenger av antall grupper i klassen.

  1. Hver gruppe fordyper seg i kostrådene dere har fått tildelt. Ta med lappene som tilhører disse kostrådene, og vurder dem ut fra anbefalingene. Er det noen sentrale elementer som mangler?

  2. Lag ei veggavis basert på stikkordene fra klistrelappene og fagstoffet om kostrådene. Veggavisen skal formidle:

    • anbefalingene i kostrådene dere skal presentere

    • forslag til hvordan rådene kan følges i hverdagen

  3. Presenter veggavisa for resten av klassen. Gjør rede for anbefalingene fra Helsedirektoratet og begrunn forslagene deres til hvordan rådene kan følges i hverdagen.

Guoskevaš sisdoallu

CC BY-SADán lea/leat čállán Vigdis Haugan.
Maŋemusat ođastuvvon 01/31/2022

Oahppanresurssat

Kosthold og helse