Matsjokket: Tirils brødsjokk - Råvare, produksjon og kvalitet (RM-RMF vg1) - NDLA

Hopp til innhold
Film og filmklipp

Matsjokket: Tirils brødsjokk

I serien Matsjokket har mesterkokken Christer Rødseth satt seg fore å redusere matsvinnet i Norge. I denne episoden lærer freestylekjører Tiril Sjåstad Christiansen hvordan hun kan bruke tørt brød til å lage nydelig mat.

Oppgaver til filmen

  1. Se episoden som handler om brød i NRK-serien Matsjokket. Noter hendelser, utsagn eller fakta du legger merke til i episoden.

  2. Del med klassen hva du la merke til i denne episoden.

  3. Finn oppskrifter og tips enten fra episoden du har sett, eller andre oppskrifter du finner, som handler om å bruke gammelt brød på en bærekraftig måte.

  4. Gå sammen i grupper og lag rettene etter oppskriftene dere fant i oppgave 3. Presenter rettene på en buffé slik at hele klassen får se hva gruppene har laget av gammelt brød.

Skrevet av Therese Hansen Federl og Einar Martin Kålen.
Sist faglig oppdatert 07.06.2020