Fordypningsoppgave – fisk
Del 1
Velg deg en fiskesort, og jobb videre med denne ved å fordype deg i følgende temaer:
- beskrivelser av fiskesort (blant annet hvor fet den er)
- næringsinnhold og eventuell helsegevinst
- bruksområder
- oppbevaring over kortere og lengre tid
- mengdeberegning – både filet og hel fisk
- kjernetemperatur
- hygienekrav ved stell og oppbevaring av fiskesorten
- oppskrift på en klassisk rett med denne fisken samt tilbehør
Du skal presentere oppgaven på valgfri måte for lærer og medelever.
det interaktive fiskeleksikonet under. I presentasjonen finner du informasjon om en del fisk det drives fangst eller oppdrett av i Norge. På hver side er det lenke til en artikkel eller nettside med mer informasjon om arten. Disse lenkene er også samlet i en egen liste under presentasjonen.
Del 2
Denne oppgaven skal du levere inn sammen med det andre fagstoffet, men ikke presentere.
Beskriv framgangsmåten og viktige elementer for å få et godt resultat for disse grunnleggende tilberedningene:
- fiskekraft
- fiskefarse
Del 3
Ta utgangspunkt i fiskesorten du valgte i del 1. Du skal lage en valgfri rett av denne fisken.
Finn en oppskrift.
- Skriv en bestillingsliste.
- Lag en arbeidsplan.
- Lag retten på kjøkkenet.
Klassen lager en buffé og tilbereder og presenterer rettene til alle elevene.