Kjedesamarbeid for De Historiske - Forretningsdrift (SR-SRL vg2) - NDLA

Hopp til innhold
Oppgave

Kjedesamarbeid for De Historiske

I denne oppgaven skal du jobbe med temaet kjedesamarbeid og ta utgangspunkt i hotell- og spisestedkjeden De Historiske.

Her finner du nettsida til hotell- og spisestedkjeden De Historiske.

Oppgave 1

Hotell- og serveringsbransjen samarbeider ofte i kjeder. De Historiske består av 66 hotell, 23 spisesteder og to båter. I videoen under får du se noen glimt fra tre av De Historiske sine spisesteder i Bergen – Lyststedet Bellevue, Fløien Folkerestaurant og Bryggen Tracteursted.

  1. Hvilken type kjedesamarbeid er De Historiske? Les deg gjerne opp på ulike typer kjedesamarbeid i den relaterte artikkelen som du finner nederst på denne sida.

  2. Hvilke fordeler har det å være med i hotell- og spisestedkjeden De Historiske? Grunngi svaret.

Oppgave 2

Gjør rede for ulike typer kjedesamarbeid. Hva innebærer de ulike samarbeidsformene?

Oppgave 3

Drøft fordeler og ulemper med ulike kjedesamarbeid.

Relatert innhold

Fagstoff
Kjedesamarbeid

Samfunnet preges av kontinuerlige endringer, og konkurransen om kundene blir stadig hardere. Ofte kan vekst skje gjennom ulike former for samarbeid.

Fagstoff
Ulike typer kjedesamarbeid

Det finnes ulike typer kjedesamarbeid. Slike samarbeid kan være frivillige kjeder, franchising, kommisjonærkjeder, filialforetak og strategiske allianser.

Skrevet av Elisabeth Thoresen Olseng.
Sist faglig oppdatert 06.12.2021