Hopp til innhald

  1. Home
  2. Kokk- og servitørfag Vg2ChevronRight
  3. Økonomi og salChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Økonomi og sal

Alle bedrifter som produserer og sel varer og tenester, gjer det for å tene pengar. Bedrifta må ha kontroll på kostnadene sine, og dei må kunne omsetje produktet ute i marknaden til ein akseptabel pris.

Betaling gjennomføres over en bardisk. Foto.

I dette emnet skal vi sjå på ulike måtar å prissetje eit produkt og ulike måtar å marknadsføre det på.

Emner

Økonomi og sal

  • Kalkulasjon og svinn

    I dette emnet vil du sjå korleis vi utarbeider ulike typar kalkylar, og korleis vi deler inn kostnadene.

  • Marknadsføring

    Dette emnet tek føre seg omgrepet marknadsføring, konkurransemidla og dei ulike salsstrategiane.

  • Lover og reglar

    Dette emnet vil ta føre seg dei enkelte lovene som er viktige i kokk- og servitørfaget.

  • Etikk og miljø

    Etisk tenking og arbeid er viktig for å jobbe for eit berekraftig samfunn og miljø.