Hopp til innhald

  1. Home
  2. Restaurant- og matfag Vg1ChevronRight
  3. Råvarer, tillaging og produksjonChevronRight
  4. Krafter, sausar og supperChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Krafter, sausar og supper

Ei god kraft er utgangspunktet for ei god suppe eller ein god saus. Supper er anten ein flott forrett eller ein hovudrett åleine. Ein god saus er ofte det som hevar ein rett frå ok til særs bra.

Tre skåler krema, lys suppe, saman med brødbitar og mais på eit bord. Foto.

Emne

Krafter, sausar og supper

  • Kraft og jamning

    I dette emnet lærer du meir om inndelinga av kraft og jamningar, og du får ei innføring i dei grunnleggjande prinsippa i dei ulike kategoriane.

  • Supper og sausar

    Å lage smakfulle supper og sausar krev god kunnskap om tillagingsmetodar og råvarer. Her lærer du korleis du lagar ulike typar supper og sausar.