Hopp til innhald

  1. Home
  2. Restaurant- og matfag Vg1ChevronRight
  3. Råvarer, tillaging og produksjonChevronRight
  4. Poteter, ris og pastaChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Poteter, ris og pasta

Ein riktig samansett rett må innehalde hovudråvare, grønsaksgarnityr, saus og metningsgarnityr. I Noreg er potet det mest nytta metningsgarnityret. Ris og pasta kan òg vere metningsgarnityr. Ofte kan metningsgarnityret i seg sjølv vere ein god hovudrett.

Emne

Poteter, ris og pasta

  • Poteter

    Poteta er ei høveleg råvare som kan nyttast til det meste, og ho er framleis det mest populære mettingsgarnityret i Skandinavia.

  • Pasta

    Pasta er ein mjølbasert deig som ein koker eller dampar i vatn. Han er enkel å lage til og kan variere i farge, smak og konsistens.

  • Ris

    I dette emnet vil du lære om ris og dei mest brukte tilllagingsmetodane, næringsinnhald og råd om forbruk.